Dona'm només un segon...

CONSELLS DE FISIO PER GAUDIR DEL MILLOR CARNAVAL DEL MÓN

febrero 1, 2018
IMG_3179-1-1200x675.jpg

 

I ja tenim aquí el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, un any més… Com a bons vilanovins, a Fisionova Fisioteràpia Vilanova també en gaudirem. Arrivo, Comparses, Coros… i “lo que surja”.

Per la nostra part, nosaltres com a fisioterapeutes que any rere any ens trobem amb les mateixes patologies “post-carnaval”, us voldríem donar alguns consells per gaudir de la festa sense gaires complicacions:

 

Utilitza calçat adequat. Sobretot el dia de les comparses, en que no només passem el matí saltant, si no que ho fem moltes vegades sobre els mateixos caramels. Una torta de peu si trepitgem malament un caramel o una relliscada a la plaça de la Vila durant la guerra, seran menys problemàtics si portem un bon calçat que agafi bé el turmell i el reculli, de manera que no només el peu estigui més protegit, si no tota la cama. Oblida’t doncs aquest cap de setmana de les manoletines, sabatilles esportives amb la sola massa prima, o sabates que no t’ajustin prou bé.

 

No carreguis massa pes al farcell. Siguem coherents, és millor menys pes i més repartit durant tot el matí, que portar el farcell a tope i carregar-lo durant hores sobre els nostres Trapezis i espatlles.

 

Vigila amb les baixes temperatures, especialment a la zona lumbar i cervical, per no contracturar-te. Amb algunes disfresses no anem molt abrigats, que diguem!

 

I el més important… Aplica el sentit comú. Sembla una obvietat, oi? Si tens una lesió anterior, sigues conseqüent i cuida’t que aquella zona no pateixi. Doncs bé, en aquest punt és on més fallem. Posem exemples. Si tens un problema en una zona concreta, i per la raó que sigui no has pogut tractar-lo per solucionar-ho abans:

 

  • vine a veure’ns un parell de dies abans del Carnaval, cuidarem que la zona de la lesió pateixi el mínim durant el cap de setmana. Ho posarem a punt, hi aplicarem un kinesiotape per protegir-lo… el que calgui. (Demana cita aquí)

 

  • Posa-t’hi una ortesi (genollera/turmellera/canellera…) Si ens coneixes una mica ja sabràs que no acostumem a aconsellar les proteccions externes en termes generals. Però així, de manera puntual, i com a mesura d’urgència, sempre pots protegir la zona amb alguna cosa que hi doni suport i estabilitat.

 

  • Escalfa una mica. No significa que hagis de posar-te a escalfar abans de sortir amb la rua o amb la bandera. Quedaria molt freak! Però si que pots anar escalfant motors progressivament, és a dir, no arrencar a córrer en fred, si no començar caminant i augmentar la intensitat de mica en mica.

 

I si tot i seguir els nostres consells, necessites venir al fisio, recorda que dilluns de Carnaval fem festa, però la resta de dies aquí estarem. VISCA EL CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ!!!

 

(Foto: Imma Sartorio Photography)

 

 

Fisionova – Fisioteràpia Vilanova

Jardí, 70 (Vilanova i la Geltrú)

938934820 – 616400804

fisionova.vng@gmail.com

Diseño web Make Communication. Copyright by Fisioterapia Vilanova Fisionova. All rights reserved.

ACONSEGUEIX EL

CURS "SENSE MAL D'ESQUENA"

Subscriu-te i comença a gaudir

d'una esquena feliç!

Ja pots començar a gaudir de les nostres promocions, descomptes i sortejos.

Felicitats!!

Només per inscriure't has guanyat una mini-classe de pilates de 20 minuts per fer a casa!

Benvingut