Dona'm només un segon...

AUGMENTAR LA FERTILITAT DE MANERA NATURAL? SÍ, AMB ACUPUNTURA

marzo 13, 2019
pregnant-2720434_1920_opt.jpg

1 de cada 6 parelles tenen problemes de fertilitat. I gràcies a que cada vegada retardem més el moment de ser pares, i a que l’estil de vida ha canviat molt, la tendència és que aquesta xifra vagi en augment. Així doncs, ens trobem que cada vegada més parelles han de buscar ajuda professional per a aconseguir el seu objectiu de tenir un fill, i en aquest sentit no només els metges i ginecòlegs hi tenen alguna cosa a dir. Altres professionals de la salut també podem aportar el nostre granet de sorra i millorar la fertilitat amb osteopatia, amb acupuntura i amb un pla nutricional adaptat a cada cas.

 

Avui et parlaré de la part d’acupuntura, però voldria remarcar que nosaltres a Fisionova ho fem així, treballant en equip: fem fisioteràpia, osteopatia, psico-neuro-immunologia i nutrició, tot junt i enfocat a assolir el nostre objectiu. El que passa és que és un tema bastant complexe i prefereixo explicar-t’ho per parts, no vull que et facis un embolic! Veuràs. Per a la medicina xinesa en particular, la infertilitat o la dificultat per concebre o per mantenir l’embaràs pot ser conseqüència de diferents desequilibris energètics. En la primera visita es realitza una recollida de dades i tractem de localitzar on està aquest desequilibri.

 

Acostumem a tractar casos d’estrés, ansietat, insomni, desequilibris del cicle menstrual, absència de menstruació, problemes per ovular, ovaris poliquístics, problemes en la producció d’esperma, alteracions del sistema immune… Però  també hi ha diferents aspectes que, sense ser causa directa d’infertilitat, poden dificultar i molt la concepció, com ara problemes emocionals, desajustaments hormonals o immunitaris, debilitat general…

 

I com es fa un tractament amb acupuntura per a augmentar la fertilitat? Doncs amb agulles que s’introdueixen en els punts d’acupuntura durant 20 minuts. Casi no es noten perquè son molt finetes (molta gent inclús aprofita per dormir durant la sessió, no et dic més). També en molts casos es fa el tractament amb moxa, una espècie de “puro” que s’escalfa i s’acosta als punts d’acupuntura per estimular-los amb energia calorífica. No crema i és força agradable. Els punts que es fan servir varien en funció de cada cas en concret i moltes vegades canvien d’una sessió a l’altre depenent del moment del cicle, de la evolució del pacient… El tractament dura un mínim de 2-3 mesos (amb una freqüència setmanal), temps a partir del qual ens podem atrevir a intentar quedar embarassats, tot i que això ho parlaríem en consulta per adaptar-nos a la situació de la parella en concret.

 

I per últim, em permetràs que m’atreveixi a dir la meva opinió amb respecte un tema: m’agradaria remarcar i reivindicar que la infertilitat no és només cosa de la dona. Moltes vegades son elles les que s’animen a venir a la consulta, mentre que ells son reticents, i la veritat és que les 2 parts poden rebre el tractament d’acupuntura sense cap problema (de fet és molt més exitòs si ho fan els 2). I un no és menys home per aceptar que potser necesita ajuda per aconseguir l’embaràs i concebre un fill, sino més aviat tot el contrari. Donar un pas endavant és de valents 😉

 

Creus que a tu també et pot anar bé una ajuda per aconseguir el somni de ser pare o mare? En parlem?

 

Esther Obenza

Fisionova – Fisioteràpia Vilanova

Jardí, 70 (Vilanova i la Geltrú)

938934820 – 616400804

info@fisioterapiavilanova.cat

Diseño web Make Communication. Copyright by Fisioterapia Vilanova Fisionova. All rights reserved.

ACONSEGUEIX EL

CURS "SENSE MAL D'ESQUENA"

Subscriu-te i comença a gaudir

d'una esquena feliç!

Ja pots començar a gaudir de les nostres promocions, descomptes i sortejos.

Felicitats!!

Només per inscriure't has guanyat una mini-classe de pilates de 20 minuts per fer a casa!

Benvingut