Dona'm només un segon...

LES LESIONS DEL RUNNER

marzo 18, 2020
legg-2821615_1920-2-1200x800.jpg

Esportistes, això us interessa!

 

Fa temps que vull escriure al blog sobre aquest tema… i és que a vegades les lesions són més complicades del que pensem.

A Fisionova treballem amb molts runners. Alguns tenen lesions petites i altres més complicades, però el perfil del 80% dels corredors que venen al centre és similar: persones que corren i fan molts quilòmetres sense fer un treball base corresponent.

Que és el treball base? És aquell treball muscular que necessita el cos per suportar una càrrega sense tenir cap desajustament que pugui ocasionar una lesió. Això vol dir que fent treball base no et  lesionaràs mai? Evidentment no,  et pots lesionar per molts altres motius. A part del treball base hauràs de controlar tot el que puguis els famosos factors de risc: dieta, volum, intensitat, temps… quants més factors de risc tinguis controlats, menys tant per cent de lesió pots tenir.

Seguint amb el perfil de pacient runner que ve a consulta, es podria parlar d’ una persona d’entre 30 i 45 anys, amb una capacitat inhumana per apuntar-se a totes les curses de la zona, una feina de vuit hores i una família d’entre una i dues criatures. Amb aquest perfil no podem esperar no lesionar-nos… ja que la lesió forma part del nostre ADN. La mitjana de lesions ens aquests corredors que veig a la consulta és d’una cada dos mesos, no està gens malament. Tot i així, hem d’entendre  aquesta lesió com una oportunitat per aprendre i ajustar allò que no vas fer en el seu moment, ja sigui a través del treball base o del control de qualsevol factor de risc comentat anteriorment. Per tant és molt important fer cas al Fisioterapeuta no només pel tractament, sinó per la guia que et farà en tot el procés de recuperació.

Quan apareix una lesió, el dolor de la zona lesionada i altres mecanismes del cos comencen a funcionar, de manera que tenim un dolor que pot anar en augment depenent del moviment, acció o posició que realitzem. Una vegada decidim anar al Fisioterapeuta, aquest ens indicarà una pauta a seguir. A mesura que passin els dies aquest dolor anirà disminuint, ja sigui perquè estem fent la pauta d’exercicis, pel treball analgèsic del fisioterapeuta o per l’evolució dels nostres teixits i de la homeòstasis. No obstant, aquesta fase del procés de recuperació d’una lesió on el dolor disminueix és la més important, perquè és aquí quan cometem l’error de seguir amb la nostra vida quotidiana i esportiva al trobar-nos millor, i no tenim en compte el teixit de la lesió.

Molts i moltes de vosaltres teniu una capacitat de regeneració del teixit ràpida i això vol dir que el cos funciona bé, però no vol dir que aquest teixit lesionat estigui CAPACITAT per tornar a realitzar les funcions que feia abans de lesionar-se. Per tant, és molt important treballar aquest teixit donant-li inputs de treball base, estabilització i una bona progressió per a que aquest pugui funcionar i es vagi adaptant poc a poc al ritme que teníeu abans.

Per tant amics runners i esportistes que veniu a Fisionova, heu de tenir clar que: una cosa es el dolor i l’altre el temps de recuperació, tot té el seu timing i és per això que heu de seguir les nostres recomanacions per una millor recuperació!

 

FISIONOVA FISIOTERÀPIA VILANOVA

Jardí, 70 (Vilanova i la Geltrú)

info@fisioterapiavilanova.cat

938934820 – 616400804

 

Diseño web Make Communication. Copyright by Fisioterapia Vilanova Fisionova. All rights reserved.

ACONSEGUEIX EL

CURS "SENSE MAL D'ESQUENA"

Subscriu-te i comença a gaudir

d'una esquena feliç!

Ja pots començar a gaudir de les nostres promocions, descomptes i sortejos.

Felicitats!!

Només per inscriure't has guanyat una mini-classe de pilates de 20 minuts per fer a casa!

Benvingut